Modern Love (tv-serie)

Modern Love är en serien som baseras på en kolumn av typen “hjärtespalt” i New York Times där läsare har kunnat skicka in sina historier och frågor. Avsnitten i serien gestaltar ett antal personer och händelser i New York med betoning på kärlek och romantik. Historierna är som små noveller i en New York-miljö, löst baserade på insändare till NY Times och utforskar all form av kärlek. Den romantiska kärleken såväl som den plantoniska kärleken, men även kärleken till sitt eget jag. Kritikerna har sammanfattat serien som “mycket hjärta, lite själ” med viss variation mellan avsnitten.

  • Anne Hathaway som Lexi
  • Tina Fey som Sarah
  • Andy García som Michael
  • Dev Patel som Joshua
  • Julia Garner som Maddy

Anne Hathaway

Anne Hathaway är en av våra mest populära nutida skådespelerskor, med stora framgångar bakom sig av typen Djävulen bär Prada och The Dark Knight Triology. Hon föddes år 1982 och har många fans världen över efter diverse skådespelarinsatser, år 2015 var hon en av världens bäst betalda skådespelerskor. I denna serien, Modern Love, innehar Hathaway en roll där hon spelar en deprimerad kvinna, många kritiker menar att hon inte lyckas så väl med denna denna uppgift. Att förmedla känslan av att vara deprimerad är nog inte Anne Hathaway starka sida.

Serien Modern Love är skriven och regisserad av irländaren John Carney. John Carney är född år 1972 och kommer ursprungligen från Irlands vackra huvudstad Dublin. Han har skapar några filmer i sin karriär men ingen har slagit igenom stort. Modern Love släpptes av den amerikanska film-siten Amazon Prime Video för första gången den 18 oktober i år. Då serien är väldigt ny har den fram till idag endast släppts i en säsong. Säsongen består av åtta avsnitt och de varierar i längd mellan 29 minuter till 35 minuter långa.

Andra säsongen

Trots att kritiker har haft åsikter om skådespelarinsatserna, både positiva och negativa, i Modern Love så är detta en serie som griper tag i den som tittar. Mängder av relationer uppstår och det är hög igenkänning för väldigt många människor. Osannolika vänskaper, en förlorad kärlek och en okonventionell familj är några relationer som dyker upp under den första säsongen av TV-serien. Den 24 oktober i år stod det klart att Amazon Prime Video hade förnyat serien, detta innebär att det kommer att produceras en säsong två av Modern Love.

Separata avsnitt

Alla de åtta avsnitten i den första säsongen är separata och har inte någon tydlig sammankoppling. Det innebär att du som tittar inte nödvändigtvis behöver följa med genom alla avsnitten. Det är även nya skådespelare som dyker upp i avsnitten så de som vill kan välja ut att exempelvis börja se avsnittet som innehåller just deras favoritskådespelare. Exempelvis dyker Anne Hathaway upp i avsnitt nummer tre. Hur många avsnitt som den kommande säsongen kommer få är fortfarande oklart men enligt vissa källor ryktas det att det blir något liknande som i den första gången.

Förarbetet

Arbetet innan serien släpptes var omfattande och beslutet att Amazon ville att serien skulle spelas in kom i juni 2018. Efter detta var produktionen i full gång och John Carney hade fullt upp med sina ansvarsområden. Carney fick dock hjälp med arbetet som producent av Todd Hoffman, Sam Dolnick, Choire Sicha och Trish Hofmann.