Mr Mercedes

Mr Mercedes är en amerikansk dramaserie som är baserad på Stephen Kings bästsäljande boktrilogi om Bill Hodges. Boktrilogin består av böckerna: “Mr. Mercedes”, “Finders Keepers” och “End of Watch”. Den första säsongen bestod av 10 avsnitt och visades för första gången under år 2016. Serien fick ett bra bemötande av tittarna, vilket ledde till att serien både fått en andra och en tredje säsong. I november år 2018 meddelande Audience att de hade förnyat seriens kontrakt för den tredje säsongen och även denna kommer att bestå av 10 avsnitt, precis som de två tidigare säsongerna har gjort.

  • Stephen King
  • Kriminaldrama baserad på boktrilogi
  • Tre säsonger, 10 avsnitt vardera

Tv-seriens handling

Det är en tidig morgon i en amerikansk stad, staden har drabbats mycket hårt av den rådande finanskrisen. Detta har lett till att många förlorat sina jobb, vilket har gjort att det har bildats en lång kö till jobbmässan som snart ska öppna. Jobbmässan hinner inte påbörjas förrän personerna ser en bil som dyker upp i dimman. I bilen sitter en ensam man som är en psykiskt sjuk mördare och som har stulit en Mercedes. Han kör bilen rakt in i folkmassan som befinner sig utanför jobbmässan. Dådet skadar många och kostar en del personer livet och föraren i bilen får namnet “Mr Mercedes”.

Efter det makalösa dådet lyckas förövaren fly och han försvinner spårlöst från mordplatsen. Således går mördaren fri och ingen verkar veta vem som kunnat utföra det hemska dådet. Två år senare får den numera pensionerade mordutredaren Bill Hodges makabra meddelanden skickade till sig från mannen. Hodges, som grubblat över fallet i över två år, har inget annat val än att återuppta utredningen och ta reda på vem som egentligen ligger bakom dådet. Tv-serien fångar tittaren redan i första avsnittet och något som genomsyrar hela serien är att den är spännande från början till slutet.

Tv-seriens mottagande

Tv-seriens första säsong möttes av väldigt bra kritik från kritikerna. På olika hemsidor där kritiker men även tittare kan ge serien betyg har Mr Mercedes fått bra betyg, exempelvis har den fått 86 % av hundra på en sida. Kritikernas kommentarer löd bland annat att Mr Mercedes framför en spännande och läskig berättelse med en snabb dialog samtidigt som den innehåller starka karaktärer och skrämmande överraskningar. Den andra säsongen lyckades även den att få väldigt bra betyg av både kritiker och tittare. Givetvis finns de det personer som inte hyllat serien men överlag påstår vi att serien har fått gynnsamma recensioner.

De två största huvudrollerna i serien

Irländska Brendan Gleeson har huvudrollen i serien som den pensionerade mordutredaren och detektiven Bill Hodges. Till en början är Bill en deprimerad och alkoholiserad person som kämpar med tanken att han aldrig lyckades hitta mördaren innan han pensionerade sig. En annan känd person som medverkar är Harry Treadaway och även han har en huvudroll och spelar Brady Hartsfield. Brady Hartsfield är personen som i tv-serien kallas för Mr Mercedes. Bradys mamma är alkoholist och hans pappa dog när han var mycket ung. Det är inte mycket som är känt om hans barndom förutom att hans mamma tvingade honom att döda hans yngre bror.

En tv-serie för personen som vill ha spänning

Tv-serien passar dig som är ute efter en spännande serie att kolla på nu när höst- och vintermörkret kommit. Avsnitten är runt en timme långa vilket gör att du enkelt kan se dem efter vardagssysslorna på kvällen. Totalt finns det 30 avsnitt att se, vilket gör att serien inte tar slut direkt. Det vill säga om du inte fastnar och kollar alla avsnitt under en helg.